שמרים / קרואסון

חומרים :

החומרים לבצק:
ק"ג קמח כוסמין לבן 'מהודר'
כוס סוכר
2 כפות שמרים
כוס שמן
2 כוסות מים חמים
3 ביצים

החומרים למילוי 1:
כוס קקאו
2 כוסות סוכר
כף קינמון
תמצית וניל
שמן – עד לקבלת מרקם המתאים למריחה
(לא נוזלי מדי!)

החומרים למילוי 2:
כוס קקאו משובח
3 כוסות סוכר
כף נס קפה גדושה
חבילת אינסטנט-פודינג וניל.

 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מכניסים לקערה מים, שמרים, סוכר, שמן, קמח וביצים.
מערבבים היטב לבצק רך ונעים.
מתפיחים חצי שעה.
מרדדים במערוך.

מערבבים את המילוי, מורחים על הבצק ויוצרים צורות.
מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
אופים 15 דקות בחום של 200 מעלות, עד להשחמה נאה.
ממיסים 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים רותחים ומורחים על העוגה או הרוגלך.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה