שטרודל אגוזים

חומרים :

5 כוסות קמח כוסמין 'מהודר' 
2/3 כוס מים רותחים [במתכון מקמח חיטה 70% –  ½ כוס]
½ כוס שמן
2 כפיות סוכר
½ כפית מלח
ביצה
כף חומץ

החומרים למילוי:
200 גרם אגוזים טחונים
200 גרם קוקוס
200 גרם שומשום
200 גרם חמוציות / צימוקים
כוס ביסקוויטים טחונים או עוגה מפוררת
500 גרם ריבה בטעם משמש

אופן ההכנה:

הכנת המילוי:
מערבים יחד את כל חומרי המילוי.

הכנת הבצק:
לשים את חומרי הבצק במשך כ-10 דקות לבצק נעים לעבודה.
מחלקים את הבצק שהתקבל, ל-7 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 3 מ"מ.

מורחים ריבה בטעם משמש בכמות נדיבה ומעליה מפזרים 1/7 מהמילוי (יש לשים לב שכמות המילוי מספיקה. אם לא, יש להכין כמות נוספת).
מגלגלים בעדינות את העלה לרולדה: יש להיזהר שלא ייווצרו רווחים בין גלגולי הרולדה.
מניחים בתבנית ועוברים לעלה הבא וכך הלאה.

אופים בחום 180 מעלות במשך 30 דקות.
לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר על גבי השטרודל.

*רצוי לסמן סימני חיתוך לפני האפייה לחיתוך קל ויפה יותר.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח חיטה 70%