פריקסה

חומרים :

ק"ג קמח כוסמין לבן 'מהודר'
3 כפות סוכר
כף מלח גדושה
1/4 כוס שמן
3 כפות שמרים
3-½2 כוסות מים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד המלח, אותו מוסיפים בסוף.
הבצק צריך להיות רך ולא דביק.
מכסים ומתפיחים חצי שעה עד להכפלת הנפח.

מורידים קצת מהנפח ומחלקים ל-3.
מרדדים כל חלק וקורצים עיגולים.
מחממים את השמן.

טיפ: כדאי להניח בשמן באותו הכיוון שבו הבצק עומד על השולחן (אם הופכים את הכיוון, הפריקסה יצא חלול).
מטגנים בשני הצדדים להשחמה (2 דקות).

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין לבן, קמח לבן מנופה