פיציות

חומרים :

3 כוסות קמח כוסמין מלא 'מהודר'
ביצה
כף שמרים יבשים
כוס מים או חלב
2 כפות סוכר
כפית מלח שטוחה
1/4 כוס שמן

לרוטב:
קופסת רסק עגבניות גדולה
כף אבקת שום
2 כפות סוכר
כפית מלח שטוחה
כפית אורגנו
כף תבלין לפיצה

אופן ההכנה:

לשים היטב את כל החומרים (מלבד סוכר שמן ומלח)
מוסיפים את השמן והסוכר ולשים היטב.
לקראת סיום הלישה מוסיפים את המלח.
משאירים קצת שמן לגימור. מוסיפים קמח או שמן במידת הצורך.
לשים 10 דקות לבצק נעים, רך ולא דביק.
מכסים בניילון + כיסוי. מתפיחים שעה.

מרדדים על נייר אפיה לגודל הרצוי.
מורחים מהרוטב ומפזרים מלמעלה גבינה צהובה מגוררת או גבינת מוצרלה.
מוסיפים תוספות לגיוון – עגבניות / בצל / זיתים / פטריות.
מתפיחים שוב להכפלת הנפח.

אופים 15 דקות בחום של 200 מעלות.
מוציאים ומניחים על אבן שחוממה היטב או על תבנית אפייה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 100%, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה