פוקאצ'ות

חומרים :

ק"ג קמח כוסמין 'מהודר'
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
½2 כוסות מים חמימים
1/3 כוס שמן
כף מלח

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את המים והשמן. (משאירים קצת שמן לגימור).
לשים היטב. מוסיפים את המלח ולקראת הסוף, את השמן שנותר.
ממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שהבצק רך, גמיש ונעים.

יוצרים כדור מהעיסה ומכניסים לקערה.
מכסים בשקית צמודה לבצק ועליה שמים כיסוי.
מתפיחים שעה.

מחלקים את הבצק לגודל הפואקצ'ה הרצוי. (ליצירת פוקאצ'ה סימטרית משתמשים בקורצן עגול).
מרדדים את הבצק במערוך.
מסיימים את הגימור בלחיצות עדינות בידיים. יוצרים שוליים עבים יותר מהמרכז.

אפשר לגוון את מרכז הפוקאצ'ה בתוספות שונות:
פלפלים חתוכים בכל הצבעים, עגבניות פרוסות, בצל סגול או לבן, בטטות או חצילים מטוגנים, גבינות וזיתים.
(ניתן לפזר מלמעלה, מרווה ומלח גס לשדרוג הטעם)

מטפטפים מעט שמן זית מעל הכול – כולל השוליים.
זמן אפיה 15 דקות.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה