פאנקייק

חומרים :

½1 כוס קמח כוסמין 'מהודר'
1 ביצה
½1 כוס חלב
3 כפות סוכר חום
½ שקית אבקת אפיה
¼ כפית מלח
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

מערבים בעזרת מקצף, את כל המצרכים לבלילה עבה (אך נוזלית).
בעזרת מצקת יוצקים כמות קטנה של הבלילה אל תוך מחבת מחוממת ומשומנת.
מטגנים משני הצדדים עד להשחמה.

הגשה:
יוצרים בצלחת ערימה קטנה של פאנקייקים, מניחים קובייה של חמאה על הפאנקייק העליון בעודו חם ושופכים מלמעלה כמות נדיבה של סירופ מייפל.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה