פאי לימון

חומרים :

החומרים לבצק:
½2 כוסות קמח כוסמין 'מהודר'
50 גרם מרגרינה
¼ כוס שמן
ביצה
3 כפות סוכר
6-7 כפות מים [במתכון מקמח חיטה – 3-4 כפות]

החומרים למילוי:
¼1 כוס מים
¼ כוס מיץ לימון
כוס סוכר
קורט מלח
¼ כוס מים + ¼ כוס קורנפלור מעורבים יחד
3 חלמונים
3 כפות שמן
כף קליפת לימון מגוררת

החומרים למקצף:
3 חלבונים
⅓ כוס סוכר

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מעבדים את כל חומרי הבצק במיקסר לבצק רך ונעים למגע.
יוצרים מהבצק עיגול ומרדדים לעובי של כ-1 ס"מ.
שוטחים בתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ.
מהדקים היטב בכל הפינות ומיישרים בעזרת סכין לקבלת פאי נאה וסימטרי.
מחוררים מעט חורים בעזרת מזלג.
כדי למנוע התנפחות עוגת הפאי, מקפיאים את התחתית למשך 10 דקות ובינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
לאחר ההקפאה מכניסים לתנור חם עד להשחמה קלה.

הכנת המלית:
מבשלים מים, מיץ לימון, סוכר ומלח עד לרתיחה, מוסיפים מים + קורנפלור, חלמונים, שמן וקליפת לימון עד לקבלת עיסה צהובה וסמיכה.
שוטחים על תחתית הפאי האפוי.

הכנת המקצף:
מקציפים חלמונים, מוסיפים סוכר עד לקבלת קצף קשה ויציב.
שוטחים על המלית ואופים שוב למשך 15 דקות עד להזהבת הקצף.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח חיטה 70%