עוגת גבינה

חומרים :

¼2 כוסות קמח כוסמין מלא 'מהודר' או קמח כוסמין 70% 'מהודר' (ניתן להשתמש גם בקמח חיטה 70% וכמות הקמח תהיה ½2)
כפית אבקת אפייה
½ כוס שמן
½ כוס סוכר
ביצה

החומרים למלית הגבינה:
500 גרם גבינה
150 גרם שמנת חמוצה (לא חובה)
2/3 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1 אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
מעט צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
לשים את חומרי הבצק.
מחלקים את הבצק ל 2/3 ו- 1/3.
את החלק הקטן מקררים ומהחלק הגדול יוצרים כדור ומרדדים.
שוטחים בתבנית עגולה בקוטר 26 או בתבנית ריבועית 20*30 ס"מ.
אופים עד להזהבה קלה.

הכנת מלית הגבינה:
מערבים את כל חומרי המלית לתערובת חלקה.
שופכים את המלית על הבסיס האפוי למחצה.
את חלק הבצק שהתקרר מגרדים בפומפיה גסה ומפזרים על תערובת הגבינה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-4 דקות עד עד שהעוגה יציבה בשוליים.

הערה: רצוי לקרר את עוגת הגבינה בתנור עד לקירור מוחלט ולאחר מכן להעבירה למקרר למשך כמה שעות.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח חיטה 70%