לחמניות שום

חומרים :

ק"ג קמח כוסמין 70% 'מהודר'
½2 כפות שמרים
1/2 כוס סוכר
כף מלח
1/2 כוס שמן
3 כוסות מים חמימים

חומרים לציפוי:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
1/2 ראש שום כתוש
כפית פפריקה מתוקה
כפית אורגנו
כפית שומשום

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח. אותו מוסיפים בסוף.
מכסים בניילון צמוד ועליו כיסוי עד שהבצק מכפיל את נפחו (עד שעה).

מחלקים את הבצק ל-24 חלקים.
מרדדים כל חלק ומגלגלים ללחמנייה.
טובלים סכין בשמן וחורצים 3 חריצים אלכסוניים על כל לחמנייה.

מורחים את הציפוי על הלחמניות ומשהים 20 דקות להכפלת הנפח.
אופים 12-15 דקות, בחום של 200 מעלות עד להשחמה קלה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 100%, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה