שמים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר.
מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב.
יוצקים מים בהדרגה ולאט. לשים 10 דקות לבצק נוח, נעים, רך ולא דביק.
משמנים מעט את הבצק והקערה.
מכסים ומניחים להתפחה לשעה.
אחרי שהבצק תפח מחלקים ל-18 כדורים שווים.
מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים עוד 30 דקות.
מורחים ביצה טרופה + כפית סוכר.
מפזרים שומשום ומכניסים לאמצע תא התנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הלחמניות צריכות לקבל צבע שזוף ויפה.
טיפ: כדי לקבל לחמניות רכות, מניחים את התבנית על הרצפה מייד בסיום האפייה ומכסים במגבת.