לחם שום

חומרים :

1 ק"ג קמח כוסמין מהודר
כף מלח
½2 כפות שמרים יבשים
½ כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כוסות מים חמימים

החומרים לבלילת הציפוי:
½ כוס שמן זית
¼ כוס מים
½ ראש שום כתוש
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית אורגנו
כפית שומשום

אופן ההכנה:

לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק ומגלגלים ללחמניה [צורת לחם קטן].

טובלים סכין בשמן וחורצים באמצעותו 3 חריצים אלכסוניים על הלחמניה.
משהים את הלחמניות עוד 20 דקות להתפחה נוספת.

מערבים את כל חומרי הבלילה ומורחים על הלחמים.
אופים בתנור על 180 מעלות עד להשחמה נאה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה