לחם כפרי

חומרים :

ק"ג קמח כוסמין מלא 'מהודר'
שקית שמרית / קוביית שמרים / 2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן זית
2.5 כוסות מים
כף מלח גדושה
מעט שמן זית לזיגוג

אופן ההכנה:

מערבבים בידיים או במיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים.
מוסיפים את שאר החומרים פרט למלח, ומעבדים לבצק (5-7 דקות).
מוסיפים את המלח ומערבבים עוד 5-10 דקות.
מעבירים את הבצק לקערת זכוכית או פלסטיק משומנת.
מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד.
מניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומקומח קלות.
מעבדים אותו קלות בעזרת הידיים.
מחלקים את הבצק לשנים או לשלושה חלקים (תלוי בגודל הכיכר שאתם רוצים).
מעצבים כל חלק בצורה שמתאימה לכם ומניחים בקערת התפחה או בתבניות לחם.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים את הכיכרות במעט שמן זית
מעבירים בעדינות רבה את הבצק אל תבנית שטוחה מקומחת.
יוצרים 3 חתכים אלכסוניים במהירות על כל כיכר, בעזרת סכין חדה מאוד.
אופים 30-40 דקות.

הלחם מוכן כאשר הוא זהוב בצדו העליון והתחתון, קל משקל ומשמיע קול חלול בנקישה.
מצננים על רשת. ניתן להקפיא את הכיכרות או לפרוס ולהקפיא.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח חיטה 100%