לחם זיתים עגול

חומרים :

½3 כוסות קמח כוסמין 'מהודר'
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
1/3 כוס מים פושרים
¼1 כוסות מים
100 גרם זיתים קצוצים גס
חופן קטן של גרעיני חמניות או דלעת
לבחירה: עשבי תיבול כגון אורגנו, בזיליקום

אופן ההכנה:

מערבבים היטב קמח ומלח.
מערבבים בקערית קטנה שמרים, סוכר ו-1/3 כוס מים.
מניחים בצד לתסיסה של 10 דקות.

מוסיפים לקמח עוד כוס ורבע מים ואת השמרים.
מערבבים היטב יחד עם הזיתים הקצוצים ועם שאר התוספות שאוהבים, לפיזור אחיד.
הבצק דביק מעט.
[יש להקפיד שהתוספות לא תהיינה במשקל של יותר מ-120 גרם].
מכסים בניילון נצמד לשעתיים.

מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים במרכזו – על גבי רשת – סיר בקוטר 24 המתאים לתנור (מומלץ להשתמש בסירים של קובנה).
מחממים את הסיר 20 דקות עד שיהיה רותח.
שמים בזהירות נייר אפייה או קמח בתחתית הסיר.

יוצרים מהבצק צורת כדור על משטח מקומח היטב.
מכניסים בזהירות לסיר הלוהט ומכסים. אופים 40 דקות ב-150 מעלות.
מסירים את המכסה וממשיכים לאפות בחום של 200 מעלות עוד 15 דקות,
אופים עד להשחמה נאה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח חיטה 100%, קמח חיטה 70%