טורטייה

חומרים :

250 גרם קמח כוסמין מלא 'מהודר' (או אחד מהמחים האלה: קמח כוסמין 70% 'מהודר' / קמח לבן מנופה 'מהודר')
150 מ"ל מים
קורט מלח
3 כפות שמן

החומרים למילוי

½ ק"ג בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
½ כוס גרגירי תירס קפואים
2 כפות שמן
מלח
פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל צ'ילי לפי הטעם

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מערבים את כל המצרכים לבצק אחיד. ממתינים 20 דקות.
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר של כ-18 ס"מ.
מטגנים במחבת או אופים בתנור בחום של 180 מעלות.

הכנת המילוי:
מטגנים במחבת את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את רצועות הפלפל לטיגון / ערבוב קצר.
מפוררים את הבשר אל תוך התערובת ומניחים להתבשל.
בחצי הבישול מוסיפים את התירס והתבלינים הנוספים.

הגשה:
מניחים מילוי במרכז הטורטייה ומגלגלים.
– ניתן להגיש עם שעועית ברוטב עגבניות –

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח לבן מנופה