חלות לשבת

חומרים :

2 ק"ג כוסמין לבן 'מהודר'
4 כפות שמרים יבשים
8 כפות סוכר
2 כפות חומץ
1/2 כוס שמן זית
1 ליטר + 150 מ"ל מים קרים
2 כפות מלח

אופן ההכנה:

מערבבים שמרים, סוכר וקמח ואח"כ מוסיפים מים.
מוסיפים את החומץ והשמן ולקראת סיום – את המלח.
לשים 10 דקות ומשאירים למנוחה לחצי שעה, כשהוא מכוסה.
לשים שוב כמה דקות.
מכסים בניילון צמוד + כיסוי עד הכפלת הנפח (עד שעה).

לאחר קליעת החלות, מרססים עליהן מים ומפזרים שומשום או פרג.
מסדרים בתבנית.
מחכים להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות.

תוך כדי אפייה, מרססים מים קלות עוד פעמיים.
אם רוצים שהחלות תהיינה שחומות, מורחים ביצה במקום מים.
זמן אפיה 20 דקות

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה