מערבבים שמרים, סוכר וקמח ואח"כ מוסיפים מים.
מוסיפים את החומץ והשמן ולקראת סיום – את המלח.
לשים 10 דקות ומשאירים למנוחה לחצי שעה, כשהוא מכוסה.
לשים שוב כמה דקות.
מכסים בניילון צמוד + כיסוי עד הכפלת הנפח (עד שעה).
לאחר קליעת החלות, מרססים עליהן מים ומפזרים שומשום או פרג.
מסדרים בתבנית.
מחכים להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות.
תוך כדי אפייה, מרססים מים קלות עוד פעמיים.
אם רוצים שהחלות תהיינה שחומות, מורחים ביצה במקום מים.
זמן אפיה 20 דקות