בייגל אמריקאי

חומרים :

החומרים לבצק:

¼1 ק"ג קמח כוסמין מלא 'מהודר' (או אחד מהקמחים האלה: קמח חיטה 70% 'מהודר'/ קמח לבן מנופה 'מהודר' / קמח כוסמין 70% 'מהודר')

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח

½ כוס סוכר

3½ כוסות מים

2/3 כוס שמן

 

החומרים לבלילת הציפוי:

1¼ ק"ג קמח כוסמין מלא / קמח חיטה

70% / קמח לבן מנופה / קמח כוסמין 70%

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח

½ כוס סוכר

3½ כוסות מים

2/3 כוס שמן

כפית אבקת שום

כפית זעתר

כפית מלח

½ כוס שמן

שומשום וקצח

חצאי טבעות בצל לבחירה

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומתפיחים אותו, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל 18- חלקים שווים.
מכדררים כל חלק לכדור וקורצים חור.
משהים את הבייגלים עוד 20 דקות להתפחה נוספת.

מרתיחים מים בסיר וכשהמים רותחים מכניסים בייגל למשך דקה [תוך כדי רתיחה].
הופכים את הבייגל על צדו השני ומשאירים לדקה נוספת.
מוציאים את הבייגל ומעבירים אותו לתבנית.

מערבים את חומרי הבלילה (פרט לשומשום, קמח וטבעות הבצל) ומורחים על הבייגלים.
מפזרים שומשום וקצח [לבחירה, ניתן לפזר גם חצאי טבעות בצל].
אופים עד להשחמה נאה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה