בייגל אמריקאי עגול

חומרים :

חומרים לבצק:
¼ ק"ג קמח כוסמין מלא 'מהודר' (או אחד מהקמחים האלה: קמח חיטה 70% 'מהודר' / קמח לבן מנופה 'מהודר' / קמח כוסמין 70% 'מהודר')
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
½ כוס סוכר
½3 כוסות מים
2/3 כוס שמן

חומרים לבלילת הבצק:
כפית אבקת שום
כפית זעתר
כפית מלח
½ כוס שמן
שומשום וקצח
חצאי טבעות בצל לבחירה

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומתפיחים אותו, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-18 חלקים שווים,
מכדררים כל חלק לכדור וקורצים חור.
משהים את הבייגלים עוד 20 דקות להתפחה נוספת.

מרתיחים מים בסיר וכשהמים רותחים מכניסים בייגל למשך דקה [תוך כדי רתיחה].
הופכים את הבייגל על צדו השני ומשאירים לדקה נוספת.
מוציאים את הבייגל ומעבירים אותו לתבנית.

מערבים את חומרי הבלילה (פרט לשומשום, קמח וטבעות הבצל) ומורחים על הבייגלים.
מפזרים שומשום וקצח [לבחירה, ניתן לפזר גם חצאי טבעות בצל].
אופים עד להשחמה נאה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה