בייגל אמריקאי עגול

חומרים :

850 גרם קמח כוסמין 'מהודר'
1.5 כפות מלח
1.5 כפות שמרים
4 כפות סוכר
500 מ"ל מים חמימים

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה שמרים, סוכר ומים. מניחים לתסיסה של 10 דקות.
מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים כ-10 דקות לבצק חלק ולא דביק.

מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים.
מותחים את הבצק כלפי מטה, כדי שהכדורים יהיו חלקים.

יוצרים חור במרכז כל עיגול ומרחיבים אותו מספיק כדי שלא ייסגר באפיה.
מתפיחים כשעה.

בסיום ההתפחה, מרתיחים בסיר 2 ליטר מים עם 6 כפות דבש.
בעזרת תרווד טובלים בזהירות כל בייגל בצורה ישרה בסיר משני הצדדים. הבייגל צריך לצוף.
מניחים לספיגת הנוזלים על מגבת.

טובלים את החלק העליון בציפוי שאתם רוצים – שומשום, בצל מטוגן וכדומה ומניחים חזרה בתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 10-20 דקות עד להזהבה.

בסיום האפייה, לאחר שהבייגלס התקררו קצת, מכניסים אותם לשקית ניילון ל-15 דקות כדי שיזיעו קצת וירככו את המעטפת.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין 70%, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה 70%, קמח לבן מנופה