מכניסים לקערה שמרים, סוכר ומים. מניחים לתסיסה של 10 דקות.
מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים כ-10 דקות לבצק חלק ולא דביק.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים.
מותחים את הבצק כלפי מטה, כדי שהכדורים יהיו חלקים.
יוצרים חור במרכז כל עיגול ומרחיבים אותו מספיק כדי שלא ייסגר באפיה.
מתפיחים כשעה.
בסיום ההתפחה, מרתיחים בסיר 2 ליטר מים עם 6 כפות דבש.
בעזרת תרווד טובלים בזהירות כל בייגל בצורה ישרה בסיר משני הצדדים. הבייגל צריך לצוף.
מניחים לספיגת הנוזלים על מגבת.
טובלים את החלק העליון בציפוי שאתם רוצים – שומשום, בצל מטוגן וכדומה ומניחים חזרה בתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 10-20 דקות עד להזהבה.
בסיום האפייה, לאחר שהבייגלס התקררו קצת, מכניסים אותם לשקית ניילון ל-15 דקות כדי שיזיעו קצת וירככו את המעטפת.