בורקס תפו"א

חומרים :

½ ק"ג קמח כוסמין 'מהודר'
¼1 כוס מים חמים [במתכון מקמח חיטה 100% – כוס מים חמים]
2/3 – ½ כוס שמן
כף חומץ
½ כפית מלח

חומרים למילוי:
פירה מ-4 תפוחי אדמה גדולים
מלח
פלפל שחור
קוביות בצל מטוגן (לא חובה)

חומרים לציפוי:
ביצה
שומשום וקצח לבחירה

אופן ההכנה:

מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק חמים ונעים למגע.
מרדדים עלה בעובי סנטימטר וחותכים מלבנים בגודל 5*15 ס"מ.

ממלאים במרכז, כף פירה תפו"א וסוגרים לקבלת בורקס מלבני.
מהדקים היטב בכל הצדדים ומניחים בתבנית כשהחיבור כלפי למטה (כדי שלא ייפתח באפייה).

מורחים ביצה ושומשום + קצח.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 20 דקות להשחמה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח חיטה 100%, קמח חיטה 70%