בורקס תפו"א

חומרים :

½ ק"ג קמח כוסמין מלא 'מהודר' (או אחד מהקמחים האלה: קמח כוסמין 70% 'מהודר'/ קמח חיטה מלאה 100% 'מהודר'/ קמח חיטה 70% 'מהודר')
¼1 כוס מים חמים*
*במתכון הנעשה מקמח חיטה 100% כמות המים היא: 1 כוס מים חמים
2/3 – ½ כוס שמן
כף חומץ
½ כפית מלח

חומרים למילוי:

פירה מ-4 תפוחי אדמה גדולים
מלח
פלפל שחור
קוביות בצל מטוגן (לא חובה)

חומרים לציפוי:

ביצה
שומשום וקצח לבחירה

אופן ההכנה:

מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק חמים ונעים למגע.
מרדדים עלה בעובי סנטימטר וחותכים מלבנים בגודל 5*15 ס"מ.

ממלאים במרכז כף פירה תפו"א וסוגרים לקבלת בורקס מלבני.
מהדקים היטב בכל הצדדים ומניחים בתבנית כשהחיבור כלפי למטה (כדי שלא ייפתח באפייה).

מורחים ביצה ושומשום + קצח,
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 20 דקות להשחמה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח חיטה 100%, קמח חיטה 70%