אמפנדס בשר

חומרים :

חומרים לבצק:

4 כוסות קמח כוסמין מלא מהודר (או אחד מהקמחים האלה: קמח חיטה מלאה 100% 'מהודר' / קמח חיטה 70% 'מהודר' / קמח כוסמין 70% 'מהודר')

1 כוס שמן

¼ 1 כוס מים*

*במתכון הנעשה מקמח חיטה 100% כמות המים הרצויה היא כוס אחת.

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

½ כפית אבקת אפייה

 

חומרים למלית:

1 בצל גדול

2 שיני שום

2 כפות שמן

250 גרם בשר טחון דק

3 ביצים קשות מגורדות גס

50 גרם זיתים ירוקים ללא גרעין חתוכים קטן

כפית כמון

½ כפית פלפל שחור

½ כפית פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

 

חומרים לציפוי:

ביצה, שומשום וקצח לבחירה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מערבים את חומרי הבצק לבצק נעים למגע.

הכנת המילוי:
קוצצים בצל ושום לחתיכות דקות ומטגנים בשמן עד להזהבה.
מוסיפים בשר טחון ומטגנים יחד תוך כדי פירור הבשר לחתיכות קטנות.
מטגנים 5-4 דקות ומוסיפים את שאר החומרים.
מסירים מהאש.

הרכבת המאפה:
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר, קורצים עיגולים (אפשר באמצעות כוס) בקוטר של 7-5 ס"מ.
שמים קצת מהמילוי על הבצק, מקפלים לשניים ומהדקים לחצי עיגול בעזרת מזלג.
מורחים ביצה, מפזרים שומשום ואופים במשך 30 דקות עד להשחמה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח חיטה 100%, קמח חיטה 70%