אמפנדס בשר

חומרים :

חומרים לבצק:
4 כוסות קמח כוסמין מהודר
1 כוס שמן
¼ 1 כוס מים [במתכון מקמח חיטה – כוס 1]
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל לבן
½ כפית אבקת אפייה

חומרים למלית:
1 בצל גדול
2 שיני שום
2 כפות שמן
250 גרם בשר טחון דק
3 ביצים קשות מגורדות גס
50 גרם זיתים ירוקים ללא גרעין חתוכים קטן
כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם

חומרים לציפוי:

ביצה, שומשום וקצח לבחירה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מערבים את חומרי הבצק ומקבלים בצק נעים למגע.

הכנת המילוי:
קוצצים בצל ושום לחתיכות דקות ומטגנים בשמן עד להזהבה.
מוסיפים בשר טחון ומטגנים יחד תוך כדי פירור הבשר לחתיכות קטנות.
מטגנים 4-5 דקות ומוסיפים את שאר החומרים.
מסירים מהאש.

הרכבת המאפה:
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר, קורצים עיגולים (אפשר באמצעות כוס) בקוטר של 5-7 ס"מ.
שמים קצת מהמילוי על הבצק, מקפלים לשניים ומהדקים לחצי עיגול בעזרת מזלג.
מורחים ביצה, מפזרים שומשום ואופים במשך 30 דקות עד להשחמה.

למתכון זה, ניתן להשתמש באחד מהקמחים:

קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין 70%, קמח חיטה 100%, קמח חיטה 70%