'מהודר' – השיטה ששומרת על הטבע!

רוב הקמחים המלאים בישראל נטחנים במספר טחנות קמח גדולות, משם הם מופצים ונמכרים תחת שמות ומותגים שונים, חברת 'מהודר', לעומת זאת, מפעילה טחנת קמח משלה, מה שנותן לה יתרון ואפשרות לבחור עצאית את שיטת הייצור והטחינה שלה.

חברת מהודר פיתחה תהליך ייחודי החל משלב בחירת הדגנים ועד לאריזה הסופית, תהליך שמשמר את איכות הדגן ואת המינרלים והווטמינים הטבעיים שלו. היעדר התלות בחברות חיצוניות מסייעות ל'מהודר' לשמור על הבידול ועל התהליך העצמאי לאורך כל הדרך.

להלן נציג בפניכם את התהליך הייחודי של חברת 'מהודר' ואת ששת כללי הברזל בתהליך הייצור:

1.בחירה עצמאית של גרעיני הדגנים מכל רחבי העולם, כדי לקבל את הטובים ביותר. 2. ניקיון הדגן לפני הטחינה, כדי לקבל קמח נקי מכל גוף זר. 3. שליטה מלאה על כל תהליך הייצור, ללא מגע יד אדם בחומר הגלם המיוצר. 4. אופן הטחינה. 5. סוג וגודל חיתוך הדגן בעת הטחינה.

בחברת 'מהודר' מקפידים מאוד על כל תהליך הטחינה, כדי שתקבלו את הקמח בעל האיכות הטובה והגבוהה ביותר, זאת הסיבה אגב, שקמחי מהודר הם גם היקרים ביותר בשוק, מאחר ואנחנו לא מתפשרים להפשר על שום דבר בדרך מבחירת הדגן ועד שהוא מגיע אליכם לצלחת.

איך אנחנו שומרים על הדגן שלנו:

  1. סוג הדגן: כדי להגיע לתוצאות מקסימליות בריאותיות וקולינריות של הקמחים, יש לבחור בגרעיני דגנים משובחים, בעלי ערך תזונתי גבוה, דבר המצריך בדיקה רציפה ועקבית, מאלו מקומות לייבא אותם. מציאות זו משתנית כל הזמן, ותלויה בעונות השנה.
    יש לבדוק כמו כן, האם הגרעינים מגיעים ממקומות בהם זורעים ברציפות מדי שנה, דבר המחליש את הקרקע ומדלדל את הרמה הבריאותית של הגרעין, או שאחת לשנתיים משאירים את הקרקע בלא לזרוע שם דגן, דבר המבריא את הקרקע ומאפשר לו 'לשחזר' את כל המינרלים, כך שתיתכן מציאות בה קמח אחד עשיר בוויטמינים ומינרלים ואילו בקמח אחר – חסרים לגמרי חלק מהוויטמינים והמינרלים.
    מסיבה זו בדיוק! כדי לתת ללקוחותינו קמח משובח, אנחנו רוכשים את הדגן ממקומות בהם הוא מכיל את כל הטוב.

  2. ניקיון הדגן: ב'מהודר' מקפידים על ניקיון גרגירי הדגן עוד בשלב שלפני הטחינה. אנחנו שומרים על טכניקות אחסון מוקפדים במיוחד. בנוסף לכך, לפני הטחינה מתבצע ניקיון של הגרגירים להוציא מהם אבק, חול (לרוב אלרגני) וכל לכלוך שהצטבר בהם עד הגעתו לשערי המפעל. פעולה זאת מאיטה בצורה משמעותית בהרבה את תהליך הייצור.
  3. שליטה על תהליך הייצור: החל משלב הניקיון, הטחינה ועד לאחר האריזה – הכל מתבצע במעגל סגור לגמרי, ללא מגע יד אדם וללא חשיפה לכימיקלים וחרקים שונים שמגיעים מהאוויר. כך אנו מקבלים את הקמח שלנו איכותי ונקי במיוחד.
  4. אופן הטחינה: אנו טוחנים את הגרעינים בשיטת טחינה ייחודית – יבשה לגמרי (גם קמח החיטה הלבן וקמח הכוסמין הלבן).
    להבדיל מטחינה המתבצעת לאחר הרטבת או אידוי הגרעינים לפני טחינתם, בהם מרוויחים טחינה מהירה בהרבה יותר- אנחנו טוחנים את הגרעינים כשהם (ותמיד היו) יבשים לחלוטין, בטחינה איטית של כחצי טון לשעה (לעומת 3 טון ! ויותר, לשעה – בטחינה לאחר אידוי הגרעינים ו-8 טון לשעה – בטחינת גרעינים לאחר הרטבתם).
    כתוצאה מכך, נשמרים לפחות 96%! מהוויטמינים והמינרלים המקוריים של הדגן ובכך, התכונות התזונתיים בקמח נותרות כמעט במלואם!
  5. סוג החיתוך: בשיטת הטחינה של 'מהודר', הכל מחושב ומתוכנן כדי להגיע לתוצאה שדומה ביותר לטחינת ריחיים, היא שומרת על הערכים התזונתיים של הקמח שלא 'ייאבדו' ע"י הטחינה. לדוגמא, כיול של שיני המטחנה – דבר שמשפיע מאוד על אופן טחינת הגרגירים. כתוצאה מכך גם ההתפחה של הבצק היא מעולה יותר.
  6. גולת הכותרת שלנו: לאחרונה עמלו טכנולוגים ומומחי מזון ב'מהודר' על פיתוח חדשני מסוגו: אריזה ייחודית בעלת שלש שכבות הגנה בציפוי אלומיניום, הרמטית לחלוטין, המונעת היווצרות חרקים ותולעים בקמח גם לאורך זמן ומשדרגת את המוצרים מבחינת כשרות, בריאותית וקולינרית (טריות ואווריריות) – שלושת היסודות האיתנים אותם חרטה 'מהודר' על דגלה כדרך חיים.

אנו ב'מהודר', מהדרים לכל אורך התהליך במקסימום האפשרי, כדי לתת ללקוחותינו את המוצר האיכותי ביותר בכל הפרמטרים, למרות העלויות הגבוהות הכרוכות בכך לכל אורך הדרך, החל משלב רכישת החומר, כל תהליכי הייצור ועד לאריזת המוצר המוגמר, הכל כדי שאתם תקבלו מוצר איכותי ומהודר.