שטרודל אגוזים // 11.06.2020

חומרים:

כוסות קמח כוסמין מלא  5 / קמח כוסמין / 70% קמח חיטה 70%
2/3 כוס מים רותחים*
במתכון הנעשה מקמח חיטה 70%
כמות המים היא ½ כוס מים רותחים
½ כוס שמן
2 כפיות סוכר
½ כפית מלח
1 ביצה
1 כף חומץ
החומרים למילוי:
200 גרם אגוזים טחונים
200 גרם קוקוס
200 גרם שומשום
200 גרם חמוציות / צימוקים
1 כוס ביסקוויטים טחונים או עוגה מפוררת
500 גרם ריבה בטעם משמש

אופן ההכנה:

לשים את חומרי הבצק במשך כ-10 דקות לבצק נעים לעבודה. הכנת המילוי: מערבים יחד את כל חומרי המילוי. מחלקים את הבצק שהתקבל, ל-7 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 3 מ"מ מורחים ריבה בטעם משמש בכמות נדיבה ומעליה מפזרים 1/7 מהמילוי (יש לשים לב שכמות המילוי מספיקה. אם לא, יש להכין כמות נוספת) לגלגל בעדינות את העלה לרולדה: להיזהר שלא ייווצרו רווחים בין גלגולי הרולדה.מניחים בתבנית ועוברים לעלה הבא וכך הלאה. אופים בחום 180 מעלות במשך 30 דקות. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר על גבי השטרודל. רצוי לסמן סימני חיתוך לפני האפייה לחיתוך קל ויפה יותר.