פריקסה // 28.06.2020

חומרים:

ק"ג קמח כוסמין לבן מהודר
3 כפות סוכר
כף גדושה מלח
1/4 כוס שמן
3 כפות שמרים
3-½2 כוסות מים להוסיף בהדרגה

אופן ההכנה:

מערבבים הכול מלבד המלח. מוסיפים את המלח בסוף. הבצק צריך להיות רך ולא דביק. מכסים ומתפיחים חצי שעה עד להכפלת הנפח. מורידים מהנפח. מחלקים ל-3. מרדדים כל חלק. קורצים עיגולים. מחממים את השמן. טיפ: מניחים בשמן באותו הכיוון שבו הבצק עומד על השולחן. אם הופכים את הכיוון, הפריקסה יצא חלול. מטגנים בשני הצדדים להשחמה (2 דקות).