פיציות // 28.06.2020

חומרים:

3 כוסות קמח כוסמין מלא מהודר
ביצה
כף שמרים יבשים
כוס מים או חלב
מערבבים ומוסיפים:
2 כפות סוכר
כפית מלח שטוחה
1/4 כוס שמן

לרוטב:
קופסת רסק עגבניות גדולה
כף אבקת שום
2 כפות סוכר
כפית מלח שטוחה
כפית אורגנו
כף תבלין לפיצה

אופן ההכנה:

לשים היטב את כל החומרים. שמים את המלח לקראת סיום הלישה. משאירים קצת שמן לגימור. מוסיפים קמח או שמן במידת הצורך. לשים 10 דקות לבצק נעים, רך ולא דביק. מכסים בניילון + כיסוי. מתפיחים שעה. מרדדים לגודל הרצוי על נייר אפייה. מורחים מהרוטב ומוסיפים תוספות לגיוון - עגבניות / בצל / זיתים / פטריות. מפזרים מלעלה גבינה צהובה מגוררת או גבינת מוצרלה. מתפיחים שוב להכפלת הנפח. אופים 15 דקות בחום של 200 מעלות. מוציאים ומניחים על אבן שחוממה היטב או על תבנית אפייה.