פוקאצ'ות // 28.06.2020

חומרים:

ק"ג קמח כוסמין 70% מהודר
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
½2 כוסות מים חמימים (550 גרם)
1/3 כוס שמן (80 גרם)
כף מלח

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את המים והשמן. (משאירים קצת שמן לגימור). לשים היטב. מוסיפים את המלח ולקראת הסוף את השמן שנותר. ממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שהבצק רך, גמיש ונעים. יוצרים כדור ומכניסים אותו לקערה. מכסים בשקית צמודה לבצק ועליה שמים כיסוי. מתפיחים שעה. מחלקים את הבצק לגודל הפואקצ'ה הרצוי. ליצירת פוקאצ'ה סימטרית משתמשים בקורצן עגול. מרדדים את הבצק במערוך. מסיימים את הגימור בלחיצות עדינות בידיים. יוצרים שוליים עבים יותר מהמרכז. אפשר לגוון את מרכז הפוקאצ'ה בתוספות שונות: פלפלים חתוכים בכל הצבעים, עגבניות פרוסות, בצל סגול או לבן, בטטות או חצילים מטוגנים, גבינות וזיתים. (ניתן לפזר מעל מרווה ומלח גס לשדרוג הטעם) מעל הכול - כולל השוליים - מטפטפים מעט שמן זית. זמן אפיה 15 דקות.