פאנקייק // 11.06.2020

חומרים:

½1 כוס קמח כוסמין מלא / קמח כוסמין 70% / קמח חיטה 70% / קמח לבן מנופה
1 ביצה
½1 כוס חלב
3 כפות סוכר חום
½ שקית אבקת אפיה
¼ כפית מלח
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

מערבים בקערה בעזרת מקצף את כל המצרכים לבלילה עבה (אך נוזלית). בעזרת מצקת יוצקים כמות קטנה של הבלילה אל תוך מחבת מחוממת ומשומנת. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה. הגשה: יוצרים בצלחת ערימה קטנה של פאנקייקים, מניחים קובייה של חמאה על הפאנקייק העליון בעודו חם ושופכים מלמעלה כמות נדיבה של סירופ מייפל.