עוגת גבינה // 11.06.2020

חומרים:

¼2 כוסות קמח כוסמין מלא / קמח כוסמין 70%*
במתכון הנעשה מקמח חיטה 70%
כמות הקמח היא: ½2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כוס שמן
½ כוס סוכר
1 ביצה

החומרים למלית הגבינה:
500 גרם גבינה
150 גרם שמנת חמוצה (לא חובה)
2/3 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
מעט צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: לשים את חומרי הבצק ומחלקים את הבצק ל 2/3 ו- 1/3. את החלק הקטן מקררים ומהחלק הגדול יוצרים כדור ומרדדים. שוטחים בתבנית עגולה בקוטר 26 או בתבנית ריבועית 20*30 ס"מ. אופים עד להזהבה קלה. הכנת מלית הגבינה: מערבים את כל חומרי המלית לתערובת חלקה. שופכים את המלית על הבסיס האפוי למחצה. את חלק הבצק שהתקרר מגרדים בפומפיה גסה ומפזרים על תערובת הגבינה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-4 דקות עד עד שהעוגה יציבה בשוליים. הערה: רצוי לקרר את עוגת הגבינה בתנור עד לקירור מוחלט ולאחר מכן להעבירה למקרר למשך כמה שעות.