לחמניות שום // 28.06.2020

חומרים:

ק"ג קמח כוסמין 70% מהודר
½2 כפות שמרים
1/2 כוס סוכר
כף מלח
1/2 כוס שמן
3 כוסות מים חמימים

החומרים לציפוי:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
1/2 ראש שום כתוש
כפית פפריקה מתוקה
כפית אורגנו
כפית שומשום

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח. את המלח מוסיפים בסוף. מכסים בניילון צמוד ועליו כיסוי עד שהבצק מכפיל את נפחו (עד שעה). מחלקים את הבצק ל-24 חלקים. מרדדים כל חלק ומגלגלים ללחמנייה. טובלים סכין בשמן וחורצים 3 חריצים אלכסוניים על כל לחמנייה. מורחים על הלחמניות את הציפוי ומשהים 20 דקות להכפלת הנפח. אופים 12-15 דקות, בחום של 200 מעלות עד להשחמה קלה.