קרואסונים // 30.01.2020

חומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין מלא / קמח כוסמין 70% /

קמח חיטה 70% / קמח לבן מנופה

1 קוביית שמרים

2 כפיות מלח

1 כוס סוכר

6 כפות שמן

2 כפות חומץ

2½ כוסות מים פושרים

300 גרם חמאה / מרגרינה )לא מיועד להכנת
הבצק עצמו, אלא משמש לצורך קיפול והכנת
בצק העלים(

אופן ההכנה:

מכינים בצק מכל המצרכים )מלבד החמאה(. הבצק דביק וכדאי לשמן את משטח העבודה. מניחים את כדור הבצק על המשטח ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים בעזרת סכין. מחלקים את החמאה לקוביות של 25 ג' כל אחת )סה"כ 12 קוביות( מרדדים את הכדור הראשון לריבוע / עיגול ופורסים עליו )על 2/3 העליונים של העיגול( פרוסות קטנות של קוביית חמאה ) 25 ג'(. מקפלים את שליש העיגול התחתון על השליש האמצעי ומורידים עליו את השליש העליון לקבלת מלבן ארוך. עושים את אותו הקיפול לצדדים: שליש ימני לאמצע ושליש השמאלי סוגר עליו לקבלת ריבוע. מניחים את הריבוע בצד. עושים אותה פעולה בכל חלקי הבצק. לאחר הכנת ארבעת הריבועים ממתינים כ 15- דקות וחוזרים על אותה פעולה. ממתינים כ 15- דקות נוספות ומרדדים את הריבועים, פורסים את החמאה ומקפלים לריבוע. מניחים בשקית ניילון גדולה המאפשרת התפחה וקושרים אותה. משאירים את הבצק במקרר למשך הלילה )זמן מינימלי דרוש: 4 שעות(. מרדדים כדור בצק ראשון, מחלקים אותו בסכין ל 4- חלקים וכל חלק פעם נוספת ל 2- או 3 חלקים )כמו פיצה(. בצורה זו מתקבלים בין 8 ל 12- משולשים. מגלגלים כל משולש מהצד הרחב אל הקצה הצר לקבלת סהרון ומניחים אותו על מגש מכוסה בנייר אפייה. אם רוצים להכין קרואסונים במילוי שוקולד, יש לרדד את הכדור, לחלק אותו ל 4- וכל חלק ל 3- רצועות. בקצה כל רצועה מניחים 2 קוביות שוקולד מריר ומגלגלים. בגמר הכנת הקרואסונים, ממתינים כשעה ומכניסים לתנור לחום של כ 200- מעלות.