לחמניות מוארכות עם פיצוחים // 28.06.2020

חומרים:

ק"ג קמח כוסמין 70% מהודר
7 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
ביצה
550 גרם מים פושרים
4 כפות שמן זית
כף מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים + 2 כפות שמן. מערבבים היטב ומוסיפים את המלח. לשים 8-10 דקות לבצק נעים. בגימור מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית וממשיכים ללוש. מכסים בניילון צמוד לבצק ומכסים מלמעלה בכיסוי נוסף. מתפיחים שעה - שעה וחצי. קורצים חתיכה בידיים רטובות. יוצרים לחמנייה ארוכה ומגלגלים בצלחת שבה גרעיני דלעת, חמניות, שומשום, פשתן, קצח וכדומה. מתפיחים להכפלת הגודל. מכניסים לתנור בחום 200 מעלות. אופים 15 דקות עד השחמה יפה.