לחם שום // 11.06.2020

חומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין מלא / קמח כוסמין 70% / קמח לבן מנופה / קמח חיטה 70%
1 כף מלח
½2 כפות שמרים יבשים
½ כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כוסות מים חמימים

החומרים לבלילת הציפוי:

½ כוס שמן זית
¼ כוס מים
½ ראש שום כתוש
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית אורגנו
כפית שומשום

אופן ההכנה:

לשים את כל חומרי הבצק ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל-24 חלקים שווים. מרדדים כל חלק ומגלגלים ללחמניה [צורת לחם קטן]. טובלים סכין בשמן וחורצים באמצעותו 3 חריצים אלכסוניים על הלחמניה. משהים את הלחמניות עוד 20 דקות להתפחה נוספת. מערבים את כל חומרי הבלילה ומורחים על הלחמים. אופים בתנור על 180 מעלות עד להשחמה נאה.