לחם כפרי // 28.06.2020

חומרים:

ק"ג קמח כוסמין מלא מהודר
שקית שמרית / קוביית שמרים / 2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן זית
600 מ"ל מים (2.5 כוסות מדידה)
כף גדושה מלח
מעט שמן זית לזיגוג

אופן ההכנה:

מערבבים בידיים או במיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר החומרים פרט למלח, ומעבדים לבצק (5-7 דקות). מוסיפים את המלח ומערבבים עוד 5-10 דקות. מעבירים את הבצק לקערת זכוכית או פלסטיק משומנת. מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד. מניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומקומח קלות. מעבדים אותו קלות בעזרת הידיים. מחלקים את הבצק לשניים או לשלושה חלקים (תלוי בגודל הכיכר שאתם רוצים). מעצבים כל חלק בצורה שמתאימה לכם ומניחים בקערת התפחה או בתבניות לחם. מתפיחים עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-190 מעלות. מברישים את הכיכרות במעט שמן זית (אם התפחתם בקערת התפחה, העבירו בעדינות רבה את הבצק אל תבנית שטוחה מקומחת). יוצרים 3 חתכים אלכסוניים במהירות על כל כיכר, בעזרת סכין חדה מאוד. אופים 30-40 דקות. הלחם מוכן כאשר הוא זהוב בצידו העליון והתחתון, קל משקל ומשמיע קול חלול בנקישה. מצננים על רשת. ניתן להקפיא את הכיכרות או לפרוס ולהקפיא.