לחם זיתים עגול // 28.06.2020

חומרים:

½3 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין מלא מהודר
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
1/3 כוס (80 גרם) מים פושרים
¼1 כוסות (300 גרם) מים
100 גרם זיתים קצוצים גס
חופן קטן של גרעיני חמניות או דלעת
לבחירה: עשבי תיבול כגון אורגנו, בזיליקום

אופן ההכנה:

מערבבים היטב קמח ומלח. בקערית קטנה מערבבים שמרים, סוכר ו-1/3כוס מים. מניחים בצד לתסיסה של 10 דקות. מוסיפים לקמח את יתרת המים - 300 גרם - ואת השמרים. מערבבים היטב יחד עם הזיתים הקצוצים ועם שאר התוספות שאוהבים. מערבבים לפיזור אחיד. הבצק דביק מעט. יש להקפיד שהתוספות לא תהיינה במשקל של יותר מ-120 גרם. מכסים בניילון נצמד לשעתיים. מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים במרכזו על גבי רשת סיר מתאים לתנור, בקוטר 24. (מומלץ להשתמש בסירים של קובנה.) מחממים את הסיר 20 דקות עד שיהיה רותח. שמים בזהירות נייר אפייה או קמח בתחתית הסיר. יוצרים מהבצק צורת כדור על משטח מקומח היטב. מכניסים בזהירות לסיר הלוהט ומכסים. אופים 40 דקות ב- 150מעלות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות בחום של 200 מעלות עוד 15 דקות, עד להשחמה.