לחם באגט // 28.06.2020

חומרים:

½1 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3 כוסות מים פושרים
מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים ל-10 דקות.
מוסיפים: ק"ג קמח כוסמין לבן מהודר
מערבלים 2 דקות.
מוסיפים: כף מלח, 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה:

מערבלים עוד 7 דקות לבצק נעים ולא דביק. ניתן להוסיף מים או קמח לפי הצורך. מתפיחים שעה ומחלקים את הבצק ל-7 באגטים במשקל 230-250 גרם. מרדדים כל חלק למלבן. מגלגלים לגליל ויוצרים שפיצים בצדדים. מניחים בתבנית על נייר אפייה. חורצים פסים בסכין חדה. מתפיחים חצי שעה ומפזרים מעט קמח על כל באגט. אופים 15 דקות בחום של 220 מעלות עד להשחמה קלה.