חלות לשבת // 28.06.2020

חומרים:

2 ק"ג כוסמין לבן מהודר
4 כפות שמרים יבשים
8 כפות סוכר
2 כפות חומץ
1/2 כוס שמן זית
1 ליטר + 150 מ"ל מים קרים
2 כפות מלח

אופן ההכנה:

מערבבים שמרים, סוכר וקמח. מוסיפים מים. מוסיפים את החומץ והשמן ולקראת סיום - את המלח. לשים 10 דקות. משאירים למנוחה לחצי שעה, מכוסה. לשים שוב כמה דקות. מכסים בניילון צמוד + כיסוי עד הכפלת הנפח (עד שעה). לאחר קליעת החלות מרססים עליהן מים ומפזרים שומשום או פרג. מסדרים בתבנית. מחכים להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות. תוך כדי אפייה מרססים מים קלות עוד פעמיים. אם רוצים שהחלות תהיינה שחומות, מורחים ביצה במקום מים. זמן אפיה 20 דקות