בייגל אמריקאי // 30.01.2020

חומרים:

החומרים לבצק:

¼ ק"ג קמח כוסמין מלא / קמח חיטה

70% / קמח לבן מנופה / קמח כוסמין 70%

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

½ כוס סוכר

3½ כוסות מים

2/3 כוס שמן

החומרים לבלילת הציפוי:

1¼ ק"ג קמח כוסמין מלא / קמח חיטה

70% / קמח לבן מנופה / קמח כוסמין 70%

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

½ כוס סוכר

3½ כוסות מים

2/3 כוס שמן

1 כפית אבקת שום

1 כפית זעתר

1 כפית מלח

½ כוס שמן

שומשום וקצח

חצאי טבעות בצל לבחירה

אופן ההכנה:

שלבי ההכנה: מכינים את הבצק ומתפיחים אותו, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל 18- חלקים שווים. מכדררים כל חלק לכדור וקורצים חור. משהים את הבייגלים לעוד 20 דקות, להתפחה נוספת. מרתיחים מים בסיר וכשהמים רותחים מכניסים בייגל למשך דקה ]תוך כדי רתיחה[. הופכים את הבייגל על צידו השני ומשאירים דקה נוספת. מוציאים את הבייגל ומעבירים אותו לתבנית. מערבים את חומרי הבלילה ) פרט לשומשום, קמח וטבעות הבצל( ומורחים על הבייגלים. מפזרים שומשום וקצח ]לבחירה, ניתן לפזר גם חצאי טבעות בצל[. אופים עד להשחמה נאה.