בייגל אמריקאי עגול // 28.06.2020

חומרים:

חמורים לבצקה:
ק"ג קמח כוסמין מלא / קמח חיטה ¼
70% / קמח לבן מנופה / קמח כוסמין 70%
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
כוס סוכר ½
3 כוסות מים ½
2/3 כוס שמן


חמורים לבלילת הבצקה:
כפית אבקת שום
1 כפית זעתר
1 כפית מלח
כוס שמן ½
שומשום וקצח
חצאי טבעות בצל לבחירה

 

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומתפיחים אותו, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל 18- חלקים שווים. מכדררים כל חלק לכדור וקורצים חור. משהים את הבייגלים לעוד 20 דקות, להתפחה נוספת. מרתיחים מים בסיר וכשהמים רותחים מכניסים בייגל למשך דקה [תוך כדי רתיחה]. הופכים את הבייגל על צידו השני ומשאירים דקה נוספת. מוציאים את הבייגל ומעבירים אותו לתבנית. מערבים את חומרי הבלילה (פרט לשומשום, קמח וטבעות הבצל) ומורחים על הבייגלים. מפזרים שומשום וקצח [לבחירה, ניתן לפזר גם חצאי טבעות בצל]. אופים עד להשחמה נאה.