בייגלה עגול / מוארך // 28.06.2020

חומרים:

ק"ג קמח כוסמין 70% מהודר
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
½2 כוסות מים חמימים (550 גרם)
1/2 כוס שמן (110 גרם)
כף מלח

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את המים והשמן. (משאירים קצת שמן לגימור). לשים היטב. מוסיפים את המלח ולקראת הסוף את השמן שנותר. ממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שהבצק רך, גמיש ונעים. יוצרים כדור ומכניסים אותו לקערה. מכסים בשקית צמודה לבצק ועליה שמים כיסוי. מתפיחים שעה. מרדדים חתיכת בצק במערוך להוצאת האוויר. מגלגלים ויוצרים צורת בייגלה. מרססים מים קלות על הבייגלה וטובלים אותו בצלחת שומשום או פיצוחים. מניחים בתבנית להתפחה חוזרת עד להכפלת הנפח. (אפשר להתפיח על דלת התנור כשהוא פועל). מכניסים לתנור המחומם ל-200 מעלות. אופים 15 דקות.