בורקס תפו"א // 11.06.2020

חומרים:

½ ק"ג קמח כוסמין מלא / קמח כוסמין 70% / קמח חיטה מלאה 100% / קמח חיטה 70%
¼1 כוס מים חמים*
במתכון הנעשה מקמח חיטה 100%
כמות המים היא: 1 כוס מים חמים
2/3 – ½ כוס שמן
1 כף חומץ
½ כפית מלח

החומרים למילת:

פירה מ-4 תפוחי אדמה גדולים
מלח
פלפל שחור
קוביות בצל מטוגן (לא חובה)

חומרים לציפוי:

ביצה
שומשום וקצח לבחירה

אופן ההכנה:

מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק חמים ונעים למגע. מרדדים עלה בעובי סנטימטר וחותכים מלבנים בגודל 5*15 ס"מ. ממלאים במרכז כף פירה תפו"א וסוגרים לקבלת בורקס מלבני. מהדקים היטב בכל הצדדים ומניחים בתבנית כשהחיבור כלפי למטה (כדי שלא ייפתח באפייה). מורחים ביצה ושומשום + קצח, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 20 דקות להשחמה.