אמפנדס בשר // 11.06.2020

חומרים:

החומרים לבצק:

4 כוסות קמח כוסמין מלא / קמח חיטה מלאה 100% / קמח חיטה 70% / קמח כוסמין 70%

1 כוס שמן

¼ 1 כוס מים*

במתכון הנעשה מקמח חיטה 100%

כמות המים הרצויה היא כוס אחת.

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

½ כפית אבקת אפייה

החומרים למלית:

1 בצל גדול

2 שיני שום

2 כפות שמן

250 גרם בשר טחון דק

3 ביצים קשות מגורדות גס

50 גרם זיתים ירוקים ללא גרעין חתוכים קטן

1 כפית כמון

½ כפית פלפל שחור

½ כפית פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

חומרים לציפוי:

ביצה, שומשום וקצח לבחירה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: מערבים את חומרי הבצק לבצק נעים למגע. הכנת המילוי: קוצצים בצל ושום לחתיכות דקות ומטגנים בשמן עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים יחד תוך כדי פירור הבשר לחתיכות קטנות. מטגנים 5-4 דקות ומוסיפים את שאר החומרים.מסירים מהאש. הרכבת המאפה: מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר, קורצים עיגולים (אפשר באמצעות כוס) בקוטר של 7-5 ס"מ. שמים קצת מהמילוי על הבצק, מקפלים לשניים ומהדקים לחצי עיגול בעזרת מזלג. מורחים ביצה, מפזרים שומשום ואופים במשך 30 דקות עד להשחמה.