קמח מלא בריאות

כולנו יודעים לדקלם בעל פה ש'קמח מלא הוא בריא'. האם אנחנו באמת יודעים מה מכיל הקמח המלא?

הקמח הוא חלק בסיסי ואחד מעיקרי המזון שלנו. הגיע הזמן לדעת יותר על האוכל היומיומי שנכנס אלינו לפה ומזין את כל מערכות גופנו ליום עבודה ופעילות. מומחי 'מהודר' מגלים את רזי הקמח המלא, למה זה בריא ואיך נדע אם עובדים עלינו או לא…

אז ראשית, בואו ונבדוק, מה הם המעלות של קמח מלא, מה אנחנו מרוויחים ומה אנחנו חוסכים מעצמנו בצריכת קמח מלא.

  1. קמח מלא, למה זה טוב?

אכילה יומית של קמח מלא נבדקה במשך שנים רבות בבתי חולים רבים בעולם המערבי: בצרפת, קנדה, גרמניה, ארה"ב, אנגליה ועוד ונמצא כי היא מקטינה את הסיכון לתמותה ולתחלואה ממחלות כמו טרשת עורקים, מחלות לב, סוגים שונים של סרטן, סוכרת ,יתר לחץ דם והשמנה ועוד כפי שיצוין להלן:

  • מחלות קרדיווסקולרית: הימצאות של נוגדי חמצון הנובעים מהקמח המלא, כמו חומצת פנוליות וחומצת פלבנואידים, השומרים על כלי הדם בכל מערכת הגוף. המחקרים מוכיחים, כי אנשים שאוכלים קמחים מלאים על בסיס יומיומי, הסיכון שלהם לחלות במחלות קרדיווסקולרית יורד עד ל- 38%.
  • סרטן: סרטן מעי הגס וסרטן בנשים, מוכיחים המחקרים ירידה של בין 21% ל- 43%.
  • סכרת מסוג ב': לכל דבר מאכל 'אינדקס גליקמי' משלו, המצביע על רמת הסוכר המצויה בו. הרמה הרצויה של מאכל היא, כשהאינדקס שלו עומד בין 0 ל- 50. ככל שהאינדקס גבוה מ-50 ומעלה, רמת הסוכר בדם עולה והגוף מפעיל את מערכת האינסולין כדי 'להתגונן' מעודף סוכרים, דבר המגביר את החשש להתפתחות סכרת או החמרתה.

שימו לב לרמת האינדקס הגליקמי הקיימת בכל הדגנים:

כפי שניתן לראות בטבלה, הקמחים המלאים מבית 'מהודר', עומדים לגמרי בטווח הבריאות, אפילו קמח 'כוסמין 70%' שהאינדקס שלו הוא כבר 54, נמצא עדיין כמעט בטווח הבריאות ולעומתם האינדקס בקמח כוסמין לבן וקמח חיטה 70% – הוא כבר גבוה יותר ועומד על 65.

ועדיין הכמות היא סבירה בפרט מול קמח החיטה הלבן שנמצא בקצה סקלת הקמחים, עם אינדקס גליקמי מקסימלי של 95, מה שמעלה מיידית את רמת הסוכר בגוף, גורם לעליית לחץ דם ואז הגוף מגיב 'להגנתו' בהפעלת מערכת האינסולין והופך את הסוכר לשומנים שנשארים בדם (כולסטרול). בנוסף לכך, תחושת הרעב חוזרת מהר מאד, מכיוון שהגוף לא קיבל לטווח ארוך את כמות הסוכר הנצרכת לו.

יצוין, כי האינדקס הנמוך של כל קמחי הכוסמין של 'מהודר', גם בעל ה-70% ואפילו הלבן, הם בזכות תהליכי הייצור הייחודיים שלנו, לעומת קמחים אחרים הקיימים בשוק, בהם חלק מקמחי הכוסמין יכולים להגיע לרמה של 75!

  1. הפרמטרים לקמח בריא:

ניתן למצוא היום בשוק קמחים רבים שעל גבם מופיע הכיתוב 'קמח מלא'. כדי שנוכל לדעת מה באמת בריא, חשוב לדעת כי תוספת הבריאות הנמצאת בקמחים מלאים נובעת משני פרמטרים מרכזיים:

  • איכות הדגנים: תעודת זהות ביוכימית של הדגן.
  • אופן טחינת הקמח: בצורה שתשמר את כל התכונות הבריאותיות של הדגן.

רק שילוב שתי נקודות אלו, מוביל לייצור קמחים מלאים הכוללים תוספת בריאות משמעותית מאוד מבחינות רבות, אחרת אנחנו עלולים להפסיד חלק גדול מאד מכל הטוב הנמצא בדגן, תוך כדי תהליך הטחינה והאריזה.

  1. למה הקמח של 'מהודר' טוב יותר?

ראשית, כדי לקבל דגנים ברמה גבוהה הן מבחינת בריאותית, הן מבחינת קולינרית, משתפים ב'מהודר' פעולה עם יבואנים, שבמשך כל השנה מחפשים את הדגן המשובח ביותר מהעולם כולו. גם איכות הקרקעות ואף תקופת השנה (מזג אוויר) משפיעים מאוד על טיב הדגן. ולכן מקור הדגנים משתנה מדי מס' חודשים, כדי להשיג דגן משובח במשך כל השנה.

שנית, ייחודיות הקמח המלא נובעת מכך, שהדגן נטחן בשלמותו יחד עם הסובין והנבט, זאת משום שהקב"ה טבע בבריאה, שבין 70% ל-95% מהתכונות הבריאותיות של הדגן – נמצאות בסובין ובנבט. לכן חשוב מאוד שטחינת הדגנים תהיה יבשה לגמרי ובצורתה המקורית, ללא הפרדת הסובין לפני הטחינה והחזרתם לאחר מכן. (הסבר בהרחבה על שיטת הטחינה של 'מהודר' תוכלו לראות במאמרים הקרובים).

בנוסף לכך, המינרלים וחומצות האמינו שנשמרות בקמח המלא גם לאחר הטחינה מסייעות לעיכול קל יותר של האוכל בגופנו. לעומתם, קמחים לבנים, שם התכונות אינן נמצאות והגוף מנסה 'לייצר' אותם בעצמו כדי לסייע לעיכול אך אינו מצליח בכך, כתוצאה מכך נגרמת עייפות לאדם ע"י התאמצות מערכת העיכול. יתרה מזו, בעת ניסיון הגוף לסנתז [קרי, לייצר] את חומצות האמינו, הכבד נוטל חלק גדול מזרימת הדם אליו וכתוצאה מכך המח מקבל פחות חמצן ממה שהוא צורך, עובדה המפילה תרדמה על האדם, זו גם הסיבה שגורמת ללחץ דם גבוה, להשמנה ולבעיות שונות של סוכרת וכדו'.

  1. איך אנחנו עושים את זה?

לחברת 'מהודר', התמחות מיוחדת וניסיון רב שנים בייצור קמחים בריאותיים בעלי ערכים תזונתיים הגבוהים ביותר בארץ ובעולם. ב'מהודר' השקיעו הון ואון, חשיבה, מחקר ופיתוח טכנולוגי כדי להגיע למקסימום תוצאות. הקמחים של 'מהודר' אכן עומדים בסטנדרט הגבוה ביותר: הדגן האיכותי ביותר, עם כמות מרכיבים תזונתיים גדולה מאד, טחינה יבשה לגמרי – ללא הרטבה וללא אידוי כלל, טחינה עם הסובין והנבט כפי שהדגן גדל בטבע, בשונה משיטות אחרות בהם מופרדים הנבט והסובין מהדגן ומוחזרים אליו לאחר הטחינה. כשאתם בוחרים לצרוך קמח 'מהודר' אתם יודעים שבחרתם נכון.

בזכות הטכנולוגיה, בחירת הגרעינים האיכותיים, הטחינה והאריזה הייחודיים של 'מהודר'  – כל הוויטמינים, החלבונים והמינרלים החיוניים נשארים בקמח ומעניקים לכם מנת בריאות ושובע לכל היום. לא לחינם, קמח 'מהודר'  נחשב כקמח הטוב ביותר בשוק הקמחים המלאים זה גם 'מהודר' וגם בריא!